Intrebari frecvente (FAQ)

                                       

Cine sunt membrii echipei Lectia Online? 

Echipa Lectia Online este formata din profesori universitari si din invatamantul preuniversitar experimentati (fiecare membru al echipei noastre are o experienta didactica de cel putin 10 ani), autori de manuale si culegeri universitare si pentru liceu. Oferta noastra educationala corespunde celor mai inalte standarde nationale si internationale. Prin demersul nostru, dorim sa oferim acel sprijin de care elevii au nevoie pentru pregatirea examenelor de bacalaureat si admitere in invatamantul superior din Romania si din alte tari. Pentru detalii suplimentare, va rugam sa consultati pagina Despre noi/Testimoniale.

 

Oferiti sedinte de meditatii in format clasic (fata in fata)?

Nu. Sedintele noastre de meditatii se deruleaza exclusiv online.

 

Cum se deruleaza sedintele online si care sunt cerintele tehnice?

Pentru a participa la sedintele online pe care le organizam, aveti nevoie de un calculator, o camera web, un set de casti si microfon si o conexiune rapida (minimum 2 Mb/s) si stabila la Internet. Echipa noastra dispune de toate dotarile tehnice (camere web HD, table magnetice, tablete grafice etc.) necesare desfasurarii sedintelor online. Daca optati pentru unele dintre programele noastre de studii (seria Avansat), veti primi gratuit o serie de resurse bibliografice. In cazul in care nu veti opta pentru unul dintre aceste programe, profesorii nostri va vor recomanda manualele si culegerile necesare. Sedintele se vor desfasura prin intermediul unui program de videoconferinte. 

 

Pot "incerca" serviciile pe care le oferiti, inainte de a cumpara?

Desigur. Puteti participa la o sedinta de meditatii, la oricare dintre disciplinele predate de profesorii nostri (matematica, fizica, limba romana, limba engleza sau economie), daca ne veti contacta prin e-mail sau telefonic (Marea Britanie +44(0)7733832879, Romania 0740532842 - detalii suplimentare in pagina de contact). Astfel, veti putea lua mult mai usor o decizie privind folosirea serviciilor educationale oferite de echipa noastra. Daca doriti sa continuati colaboarea cu noi, va fi necesara plata sedintei respective. Cunoastem faptul ca piata educationala din Romania este mai putin familiarizata cu aceasta metoda de predare si, in acest sens, dorim sa va oferim posibilitatea de a testa oferta noastra, astfel incat sa dispuneti de toate informatiile pe care le veti considera necesare inainte de a incepe colaborarea cu noi. In plus, plata sedintelor de meditatii nu se efectueaza in avans, ci exclusiv dupa finalizare.

 

Care sunt motivele care va pot determina sa incetati colaborarea cu unii dintre elevi?

In afara de neplata sedintelor, mentionata anterior, ne rezervam dreptul de a refuza continuarea colaborarii cu elevii care, din diverse motive (absente, lipsa atentiei in timpul sedintelor de meditatii, teme efectuate incomplet sau nesatisfacator s.a.), nu au o evolutie satisfacatoare. Testarea elevilor se efectueaza periodic, pe masura ce acoperim un anumit numar de capitole din programa de studii. Pentru a mentine o rata de promovabilitate de 100%, suntem obligati sa aplicam standarde educationale inalte, in beneficiul elevilor nostri.

 

Care sunt avantajele meditatiilor online? Prin ce difera aceste sedinte de meditatiile clasice?

  • Acces garantat la profesori cu experienta, indiferent de distanta care va separa de acestia: prin intermediul Lectiei Online, aveti acces la o echipa de meditatori profesionisti, indiferent daca locuiti in Bucuresti, Londra sau New York.
  • Economii importante de timp, reducerea riscurilor: programul incarcat al familiei moderne face ca fiecare ora economisita sa aiba o importanta din ce in ce mai mare. Lucrand direct de acasa, prin intermediul calculatorului personal, elevul nu mai este nevoit sa se deplaseze la domiciliul profesorului. Pentru parinti, acest lucru inseamna eliminarea unor surse suplimentare de stres si, de ce nu, posibilitatea de a urmari “in direct” modul in care profesorii nostri ii ajuta pe elevi sa se pregateasca pentru examene.
  • Educatia online este mai putin stresanta si mai atractiva decat meditatiile clasice: pentru multi elevi, educatia desfasurata in confortul caminului propriu este mult mai avantajoasa decat metoda clasica, ce implica deplasarea la locuinta profesorului. In epoca Internetului, copiii pasionati de tehnologie vor considera clasa virtuala mai interesanta decat traditionala sala de clasa.
       
       
                
Cum platesc sedintele online?
                
Pentru plata serviciilor noastre, am optat pentru cea mai sigura modalitate de plata online din lume: Paypal. Pentru a creste siguranta tranzactiilor, finalizarea acestora prin introducerea datelor privind cardul dumneavoastra nu este procesata in site-ul nostru, ci in servere securizate apartinand companiei Paypal. Deoarece moneda nationala a Romaniei (leul - RON) nu reprezinta una dintre monedele acceptate de Paypal pentru efectuarea de plati, am optat pentru afisarea preturilor si efectuarea tranzactiilor in lira sterlina (GBP). Veti avea la dispozitie un interval de timp de 24 de ore, incepand din momentul in care sedinta s-a incheiat, pentru a finaliza tranzactia prin efectuarea platii. Desigur, ne rezervam dreptul de a refuza participarea elevilor care nu au efectuat plata, la sedintele viitoare. Pentru detalii suplimentare, va rugam sa consultati pagina Despre plata.
       
   
                             
Pot plati utilizand un card denominat in lei, emis de o banca din Romania?
                       
Pentru plati sunt acceptate carduri de debit sau de credit de tip Visa, MasterCard, Discover, American Express emise de banci din Romania sau din strainatate. Nu este necesar sa aveti un cont Paypal pentru efectuarea platii; este obligatoriu, insa, ca datele de facturare sa coincida cu informatiile detinute de banca emitenta.
                 
              
                       
Nu am incredere in securitatea tranzactiilor online, ce ma sfatuiti?
                      
Intelegem reticentele dumneavoastra, chiar daca, din motivele prezentate anterior, le consideram nejustificate. Va recomandam sa cereti informatii suplimentare bancii emitente, cu privire la cresterea gradului de securitate informatica.
       
           
             
Intrebarea mea nu se regaseste in aceasta lista, ce trebuie sa fac pentru a afla raspunsul dumneavoastra?
         
Pentru intrebari suplimentare, va rugam sa folositi pagina de contact. Un membru al echipei noastre va prelua apelul dumneavoastra telefonic sau va raspunde mesajului scris, oferindu-va toate detaliile pe care doriti sa le aflati.